Η JP Morgan δέχεται πυρά από Ευρώπη και Αμερική για τις σωρευτικέςlong τοποθετήσεις στον χαλκό, τη στιγμή που τα τριμηνιαία συμβόλαια χαλκού σημείωσαν νέο ιστορικό ρεκόρ στα 9.267,50 δολάρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία διαθέτει πάνω από το 90% των δικαιωμάτων αγοράς συμβολαίων χαλκού (stockwarrants) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Η JP Morgan δέχεται πυρά από Ευρώπη και Αμερική για τις σωρευτικές long τοποθετήσεις στον χαλκό, τη στιγμή που τα τριμηνιαία συμβόλαια χαλκού σημείωσαν νέο ιστορικό ρεκόρ στα 9.267,50 δολάρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία διαθέτει πάνω από το 90% των δικαιωμάτων αγοράς συμβολαίων χαλκού (stock warrants) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Στελέχη της αγοράς υπογραμμίζουν ότι η τράπεζα κατέχει το 50% έως 80% συνολικά των συμβολαίων σε μετρητά (cash contracts) και stock warrants σε νικέλιο και ψευδάργυρο. Επισημαίνουν παράλληλα ότι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησαν στην αγορά του Λονδίνου τα πρώτα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETFs) σε χαλκό, νικέλιο και ψευδάργυρο, με τους επενδυτές να ωθούν υψηλότερα τις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων «στοιχηματίζοντας» σε μελλοντική χαμηλότερη προφορά.

Αντίστοιχες κατηγορίες είχε δεχτεί τόσο η JP Morgan, όσο και η HSBC για χειραγώγηση των τιμών του αργύρου τον Οκτώβριο.