Ενισχύθηκαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω του κύματος εξαγορών και συγχωνεύσεων που παρατηρείται, με αιχμή τον κλάδο των πρώτων υλών και της ενέργειας. Ανάμεσα στις συμφωνίες που ξεχώρισαν ανήκει η εξαγορά της Riversdale Mining από την Rio Tinto, καθώς και η δραστηριοποίηση της Moller-Maersk στο πετρέλαιο της Βραζιλίας.

Ενισχύθηκαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω του κύματος εξαγορών και συγχωνεύσεων που παρατηρείται, με αιχμή τον κλάδο των πρώτων υλών και της ενέργειας. Ανάμεσα στις συμφωνίες που ξεχώρισαν ανήκει η εξαγορά της Riversdale Mining από την Rio Tinto, καθώς και η δραστηριοποίηση της Moller- Maersk στο πετρέλαιο της Βραζιλίας.

Η AP Moller Maersk θα αποκτήσει πρόσβαση στα κοιτάσματα της χώρας της Νοτίου Αμερικής, μέσω της θυγατρικής της, Maersk Oil. Για τον σκοπό αυτό, θα καταβάλει 2,4 δις δολάρια για τον έλεγχο της SK do Brasil, την οποία ήλεγχε μέχρι πρότινος η SK Energy της Κορέας.

Όσον αφορά τη Rio Tinto, η συμφωνία με την Riversdale προβλέπει την καταβολή 3,9 δις δολαρίων και αφορά τον έλεγχο ορυχείων στην Αφρική. Απομένει πλέον η σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. των δύο εταιρειών προκειμένου να ολοκληρωθεί.