Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό υπέρ «μιας ήπιας αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους, με μια εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, όπως ζητεί η Γερμανία.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό υπέρ «μιας ήπιας αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους, με μια εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών,  όπως ζητεί η Γερμανία.

«Δεν θα υπάρξει μια συνολική αναδιάρθρωση, οι κυβερνήσεις συμφωνούν πάνω σε αυτό, δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μια τέτοια επιλογή», σημείωσε.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια ήπια και εθελοντική αναδιάρθρωση», προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, επανέλαβε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξεταστεί η δυνατότητα αναμόρφωσης του ελληνικού χρέους, με τη συναίνεση των ιδιωτών πιστωτών και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός, σημειώνοντας ότι για την περίπτωση της Ελλάδας συζητείται κάτι ανάλογο με την πρωτοβουλία της Βιέννης.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, της περασμένης Τετάρτης 8 Ιουνίου, σημείωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το ελληνικό χρέος.