Η γαλλική Total ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε κυριαρχικό μερίδιο στην αμερικανική SunPower, σε μια από τις πιο σημαντικές φετινές εξελίξεις της αγοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, πρόκειται για μια ψήφο εμπιστοσύνης της πετρελαϊκής βιομηχανίας προς τον κλάδο των ΑΠΕ, στον οποίο στηρίζονται ολοένα και περισσότερο για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

«Η αγορά χρειάζεται διεθνείς παίκτες, οι οποίοι θα είναι οικονομικά σταθεροί και αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Συνδυάζοντας τις ικανότητες των δύο εταιρειών, δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο σχήμα: Η SunPower θα αποτελέσει το όχημα των ηλιακών δραστηριοτήτων της Total», τόνισε ο Φιλίπ Μπουασό, πρόεδρος του γαλλικού ομίλου.

Συνολικά, η Total έλαβε 30.220.701 συν 25.220.000 μετοχές έναντι 23,25 δολαρίων. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 1,3 δις δολάρια και δίνει στην Total τον έλεγχο της εταιρείας στο εξής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η SunPower είναι μια από τις υποψήφιες εταιρείες στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Πτολεμαΐδας, ισχύος 200 MW, μέσω της θυγατρικής SPWR Solar Energeiaki Hellas.