Αντίθετος δήλωσε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στην επιβολή φόρου επί των χρηματοικονομικών συναλλαγών μόνον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γνωστός κι ως φόρος Τόμπιν. Ο κ. Τρισέ θεωρεί πως θα αποδειχθεί τελικώς επιζήμια για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αντίθετες εμφανίζονται και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Αντίθετος δήλωσε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στην επιβολή φόρου επί των χρηματοικονομικών συναλλαγών μόνον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γνωστός κι ως φόρος Τόμπιν. Ο κ. Τρισέ θεωρεί πως θα αποδειχθεί τελικώς επιζήμια για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αντίθετες εμφανίζονται και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Ένας φόρος που θα επιβληθεί μόνο στην Ευρώπη και όχι αλλού, μεταφράζεται ως μια σημαντική απώλεια δραστηριότητας για την Ευρώπη», εκτίμησε ο κ.Τρισέ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι «η χρηματοοικονομική βιομηχανία η οποία πρέπει να ρυθμίζεται και να ελέγχεται, παραμένει μια σημαντική βιομηχανία για όλες τις περιοχές», της υφηλίου, τόνισε ο κ.Τρισέ απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη θέσπιση φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και την επιβολή ενός πανευρωπαϊκού ΦΠΑ για τη χρηματοδότηση του προσεχούς προϋπολογισμού της ΕΕ.