Αύξηση 0,4% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας (Micex), κλείνοντας στις 1666.59 μονάδες, με τις περισσότερες μετοχές να σημειώνουν πολύ μικρή άνοδο, ενώ οι τιμές του Brent παρέμεναν σχετικά σταθερές. Κέρδη 1,2% σημείωσε η μετοχή της Gazprom, καθώς ο ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το πεδίο του Bovanenkovo, που ανήκει στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου, μπορεί να παραγάγει ως και 115 bcm αερίου ως το 2016

Αύξηση 0,4% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας (Micex), κλείνοντας στις 1666.59 μονάδες, με τις περισσότερες μετοχές να σημειώνουν πολύ μικρή άνοδο, ενώ οι τιμές του Brent παρέμεναν σχετικά σταθερές. Κέρδη 1,2% σημείωσε η μετοχή της Gazprom, καθώς ο ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το πεδίο του Bovanenkovo, που ανήκει στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου, μπορεί να παραγάγει ως και 115 bcm αερίου ως το 2016.

Επίσης αύξηση με 1,2% σημείωσε κι η μετοχή της Lukoil.

Παρά την άνοδο, αναλυτές εκφράζουν ανησυχία για το άμεσο μέλλον των ρωσικών μετοχών. «Μπορεί να δούμε την ανησυχία να εξαπλώνεται στις αγορές», εκτιμά ο αναλυτής της ING στη Μόσχα, Chris Weafer. «Οι επενδυτές μπορεί να ξεχάσουν το ζήτημα του ελληνικού χρέους γρήγορα και να επικεντρωθούν ξανά στο θέμα των οικονομικών δεικτών των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών».