Η κοινοπραξία του Αγωγού της Κασπίας (Caspian Pipeline Consortium), της οποία ηγείται η Chevron, δήλωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εργασίες για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας του πετρελαιαγωγού στα 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα ως το 2015. «Η δυναμικότητα του, μήκους 900 μιλίων (1500 χλμ), αγωγού που μεταφέρει αργό από το Δυτικό Καζακστάν προς ειδικό τερματικό σταθμό στον Εύξεινο Πόντο, θα αυξηθεί στα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τη σημερινή δυναμικότητά του, των 730.000 βαρελιών την ημέρα», αναφέρει ανακοίνωση της Chevron

Η κοινοπραξία του Αγωγού της Κασπίας (Caspian Pipeline Consortium), της οποία ηγείται η Chevron, δήλωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εργασίες για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας του πετρελαιαγωγού στα 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα ως το 2015.

 

«Η δυναμικότητα του, μήκους 900 μιλίων (1500 χλμ), αγωγού που μεταφέρει αργό από το Δυτικό Καζακστάν προς ειδικό τερματικό σταθμό στον Εύξεινο Πόντο, θα αυξηθεί στα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τη σημερινή δυναμικότητά του, των 730.000 βαρελιών την ημέρα», αναφέρει ανακοίνωση της Chevron.

 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις με την δυναμικότητα να αυξάνεται προοδευτικά από το 2012 ως το 2015, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Ο αγωγός, που μετρά ήδη 10 χρόνια λειτουργίας, μεταφέρει αργό από το Τεγκίζ και το Καρασαγκανάκ του Καζακστάν στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

 

Μέτοχοί του είναι οι Lukoil, Transneft, Shell, ExxonMobil, KazMunaiGas και Eni.