Νόμο για την δέσμευση και αποθήκευση εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα (CCS) από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες εγκαταστάσεις πρόκειται να υιοθετήσει η Βουλγαρία σε μία προσπάθεια να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας
Νόμο για την δέσμευση και αποθήκευση εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα (CCS) από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες εγκαταστάσεις πρόκειται να υιοθετήσει η Βουλγαρία σε μία προσπάθεια να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 777.000 ευρώ, λόγω μη προσαρμογής στις διάφορες σχετικές Οδηγίες της ΕΕ, όπως αναφέρει το siteτου βουλγαρικού Υπουργείου Οικονομικών.

«Η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα είναι μια απαραίτητη τεχνολογία που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αποτελείται από τη δέσμευση του διοξειδίου από τις βιομηχανικές μονάδες, την μεταφορά του στην αποθήκη και την άντλησή του σε υπόγειο κοίτασμα για μόνιμη αποθήκευση», σχολίασε το υπουργείο σε αναφορά του.