Τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες της κρίσης θεωρεί ότι θεραπεύει το ευρωομόλογο, ο Γιούργκεν Σταρκ, ο κορυφαίος οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Μάλιστα, ευθυγραμμιζόμενης με την άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέτει ως προϋπόθεση για την έκδοση ευρωομολόγων την ενιαία οικονομική διακυβέρνηση της ευρωώνης
Τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες της κρίσης θεωρεί ότι θεραπεύει το ευρωομόλογο, ο Γιούργκεν Σταρκ, ο κορυφαίος οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Μάλιστα, ευθυγραμμιζόμενης με την άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέτει ως προϋπόθεση για την έκδοση ευρωομολόγων την ενιαία οικονομική διακυβέρνηση της ευρωώνης.

Συγκεκριμένα, ο Σταρκ, σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», αναφέρει ότι η έκδοση κοινών ευρωομολόγων «αποτελεί μεταφορά της πιστοληπτικής ικανότητας σταθερών οικονομικά κρατών σε κράτη με οικονομική αστάθεια», πράγμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιτρέψει στα «προβληματικά» κράτη να περιορίσουν τις προσπάθειές τους για μείωση των ελλειμμάτων τους.

Ο Γερμανός αξιωματούχος της ΕΚΤ, σε όσους θεωρούν ότι τα ευρωομόλογα αποτελούν την λύση για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ -ανάμεσά τους και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες - απαντά ότι τα ευρωομόλογα αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα και όχι τα αίτια. Ανάλογη θέση με αυτή του Σταρκ έχουν εκφράσει τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, όσο και οι κυβερνητικοί της εταίροι, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες.