Κατά το άρθρο 162 του ποινικού κώδικα, όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιοδήποτε τρόπο, για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών και με χρηματική ποινή. Ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού. Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ισχυρίστηκε, ότι αγνοούσε τάχα την οικονομική κατάσταση της χώρας

Κατά το άρθρο 162 του ποινικού κώδικα, όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιοδήποτε τρόπο, για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών και με χρηματική ποινή. Ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού. Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ισχυρίστηκε, ότι αγνοούσε τάχα την οικονομική κατάσταση της χώρας. 

Εν πρώτοις ένας πολιτικός, που ήταν Υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, υπευθύνου της υπερχρεώσεως της χώρας, ως και αυτών του κ. Σημίτη, δεν είναι νοητό να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πέραν τούτου όμως, αποκαλύφθηκε από τον πρώην υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας κ. Steimayer ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου του απήντησε, πως θα σκεφτεί αν θα διεκδικήσει την Πρωθυπουργία. Εξ άλλου και ο κ. Αλμούνια εδήλωσε, ότι πολύ προ των εκλογών είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος, για την οικονομική της θέση. Το αυτό εδήλωσε και ο κ. Προβόπουλος, των τακτικών εκθέσεων του οποίου ελάμβανε γνώση και ο κ. Παπανδρέου.

Περαιτέρω ο τελευταίος σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει, ότι όποια χώρα κατέφυγε στο Δ.Ν.Τ. καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως από δημόσιες δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. κ. Στρως- Καν έγινε γνωστό, ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών συζητούσε μαζί του υπογείως για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα από το Δ.Ν.Τ. Σημειούται ότι ο κ. Παπανδρέου μέχρι σήμερα δεν έδωσε καμμία πειστική εξήγηση για λόγο που παρέλειψε να δανεισθεί αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα, με χαμηλά επιτόκια, όπως ώφειλε και ηδύνατο να πράξει. Τα επιτόκια αυξήθηκαν κατόπιν των δηλώσεών του σε διεθνή ακροατήρια ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του Τιτανικού. Επίσης δεν εξήγησε γιατί δεν δέχθηκε ως δάνειο 20 δις που προσφέρθηκαν επί πλέον των 7 που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα ευθύνη του κ. Πρωθυπουργού.

Συγχρόνως όμως προκύπτει , ότι η κυβέρνηση μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς το λαό, απεστέρησε εαυτήν του θεμελίου του πολιτεύματος, κατ’ άρθρον 1 παράγραφος 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα. Τόσο για τον άνω λόγο, όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παράγραφος 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας, 5 παράγραφος 4, που καθιερώνει την αρχή της αναλογικότητος στη συμμετοχή των πολιτών στα δημόσια βάρη, 4 παράγραφος 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως και 36 παράγραφος 1, περί παροχής εννόμου προστασίας.

Επομένως θα έπρεπε οι μεν βουλευτές της αντιπολιτεύσεως να αποδώσουν ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για την ωμή εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τα άρθρα 35 παράγραφος 2 εδάφιο δ’ και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία απώλεσε το θεμέλιο τη Δημοκρατίας.

Έτσι θα περιέσωζε, όχι μόνο το κύρος του αλλά και αυτό του Κοινοβουλίου. Ώστε να μην εμφανίζεται το τραγελαφικό ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως να ψηφίζει τα νομοσχέδιά της και μετά να δηλώνει πως δεν έχει να πληρώσει το τέλος ακινήτου και ας τον πάει φυλακή ο άλλος αντιπρόεδρος! Θα είχαν αποφευχθεί δε εικόνες καταλύσεως του κράτους, με τους εφοριακούς προσπαθούντες να καταλάβουν το Υπουργείο Οικονομικών και τους αστυνομικούς να υψώνουν πανώ διαμαρτυρίας στην κορυφή του Λυκαβηττού.

(από την εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ")