Η SunEdison, θυγατρική της MEMC Electronic Materials (NYSE:WFR), ανακοίνωσε ότι η KGAL GmbH & Co. απέκτησε πρόσφατα, από τη SunEdison 33 MW ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων εγκατεστημένων στην Ιταλία και την Ισπανία. Τα πρόσφατα αποκτηθέντα έργα ακολουθούν την αγορά 20 ακόμη MW από τη SunEdison κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η SunEdison, θυγατρική της MEMC Electronic Materials ( NYSE: WFR), ανακοίνωσε ότι η KGAL GmbH & Co. απέκτησε πρόσφατα, από τη SunEdison 33 MW ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων εγκατεστημένων στην Ιταλία και την Ισπανία. Τα πρόσφατα αποκτηθέντα έργα ακολουθούν την αγορά 20 ακόμη MW από τη SunEdison κατά το δεύτερο τρίμηνο. Την παρακολούθηση, συντήρηση και λειτουργία του συνόλου των 12 έργων με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 53 MW εξακολουθεί να έχει η SunEdison σε μακροπρόθεσμη βάση.

 

Η SunEdison διαθέτει περισσότερα από 500 φωτοβολταϊκά πάρκα υπό διαχείριση. Η KGAL είναι μια Γερμανική επενδυτική εταιρεία ιδιοκτησίας της Commerzbank, της BayernLB, της HASPA Finanzholding και της Sal. Oppenheim.

 

Το ηλιακό χαρτοφυλάκιο που απέκτησε η KGAL αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση ηλιακών συστημάτων σε γήπεδα της SunEdison. Η εταιρεία έχει επίσης παρουσία σε δύο ακόμη στρατηγικές επιχειρηματικές περιοχές της ευρωπαϊκής αγοράς, αυτές των συστημάτων εμπορικών οροφών και των οικιακών συστημάτων.

 

Ο Pancho Perez, Γενικός Διευθυντής της SunEdison για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Λατινική Αμερική σχολίασε: «Η οικονομική αυτή συναλλαγή καταδεικνύει την ικανότητα της SunEdison να δημιουργεί ελκυστικές ηλιακές επενδύσεις με καινοτόμες χρηματοοικονομικές δομές. Αποδεικνύει επίσης τη δέσμευσή μας προς τις Ιταλικές και Ισπανικές ηλιακές αγορές, όπου συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε και να κατασκευάζουμε σημαντικά έργα αλλά και να υποστηρίζουμε τους κορυφαίους τοπικούς κατασκευαστές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με την KGAL, έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους επενδυτές στην Ανανεώσιμη Ενέργεια και προσβλέπουμε στην επέκταση της συνεργασίας αυτής και με άλλα έργα στο μέλλον».

 

«Η επένδυση στα έργα αυτά που κατασκευάστηκαν από τη SunEdison μας επιτρέπει να προσθέσουμε νέα, πολύτιμα κεφάλαια στο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμης ενέργειας, χρησιμοποιώντας ώριμες τεχνολογίες, σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς ενεργειακής υποδομής», δήλωσε ο Δρ. Klaus Wolf, Διευθύνων Σύμβουλος της KGAL. «Πιστεύουμε ότι η νέα αυτή επένδυση και το συνολικό μας χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων ενεργειακών κεφαλαίων θα δημιουργήσουν μια ταμειακή ροή ανάλογη της προσήλωσής μας σε μακροχρόνια έργα υποδομών. Στη SunEdison βρήκαμε έναν πρώτης τάξεως εταίρο με αποδεδειγμένο έργο στην εκπόνηση, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία ηλιακών φωτοβολταϊκών εργοστασίων για τους Ευρωπαίους επενδυτές μας».