Μεγαλύτερα Κέρδη από Τομείς εκτός του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου για τη Ρωσία

Το μερίδιο τωνκερδών απότομείς εκτόςτουπετρελαίουκαι του φυσικού αερίουστηνοικονομία της Ρωσίαςαναμένεται νααυξηθεί κατάπερισσότερο από μίαποσοστιαία μονάδαφέτος, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.
DJ
Τετ, 26 Οκτωβρίου 2011 - 19:25

Το μερίδιο τωνκερδών απότομείς εκτόςτουπετρελαίουκαι του φυσικού αερίουστηνοικονομία της Ρωσίαςαναμένεται νααυξηθεί κατάπερισσότερο από μίαποσοστιαία μονάδαφέτος, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov. Τα έσοδαπου δεν προέρχονται από τοπετρέλαιοκαι το φυσικό αέριοαναμένεται νααποτελέσουν το10,6%του ακαθάριστουεγχώριου προϊόντοςτης Ρωσίαςαυτότο έτος, σε σχέση μεπροηγούμενες εκτιμήσειςπου ήταν γύρω στο9,5%, ανέφερε ο κ. Siluanovσε ομιλία του.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Alexei Kudrin, ο οποίος εκδιώχθηκετον περασμένο μήναμετά από μιαδημόσιαδιαφωνίαμε τον ΠρόεδροΝτμίτρι Μεντβέντεφόσον αφορά τις δαπάνεςτου προϋπολογισμού, είχε πολλές φορέςπροειδοποιήσειότι τα έσοδατου πετρελαίου θααντιμετώπιζαν μιασταθερή μείωσηκατά τα επόμενα χρόνια. Βέβαια δεν ήτανσαφές απότα σχόλιαSiluanovγια το ανηαύξηση αυτήοφείλεται στηνμεγέθυνση του τομέα εκτός καυσίμωνή στην μειωμένη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.