Κατά τη διάρκεια ημερίδας στη Σόφια με θέμα «Τα ηλεκτρικά αμάξια ως παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης», ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας, κ. Traicho Traikov, δήλωσε ότι την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη Βουλγαρία
Κατά τη διάρκεια ημερίδας στη Σόφια με θέμα «Τα ηλεκτρικά αμάξια ως παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης», ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας, κ. Traicho Traikov, δήλωσε ότι την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη Βουλγαρία. 

Συγκεκριμένα, κατασκευάστρια εταιρία θα είναι η Litex Motors σε κοινοπραξία με την κινεζική Great Wall Motor Company και το εργοστάσιο θα εδρεύει στο Lovech. Όπως ανέφερε ο κ. Traikov, πρόκειται για επένδυση Α’ τάξης και, συνεπώς, αποτελεί υποχρέωση του κράτους να διαμορφώσει τις απαραίτητες οδικές υποδομές, ώστε να είναι προσβάσιμες οι εν λόγω εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Traikov ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατασκευαστούν στη Σόφια οι πρώτοι σταθμοί επαναφόρτισης ηλεκτρικών αμαξιών. Σύμφωνα με τον κ. Traikov, είναι καιρός το βουλγαρικό κράτος να προχωρήσει στην λοποίηση μιας σειράς μέτρων (.χ. έκπτωση ΦΠΑ για την αγορά ηλεκτρικού αμαξιού, μη επιβολή τελών ταξινόμησης, προνόμια στάθμευσης και κυκλοφορίας), ώστε να ενισχυθεί η χρήση ηλεκτροκίνητων αμαξιών.