Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρουν ότι ο ενεργειακός όμιλος RWE εξετάζει την πιθανότητα εξόδου του από το σχέδιο Nabucco. Η γερμανική εταιρεία συζητά αυτό το ενδεχόμενο καθώς το κόστος του σχεδίου σχεδόν διπλασιάστηκε, ενώ οι προοπτικές συμβολαίων με τους εν δυνάμει προμηθευτές του αερίου, το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν, όπως δεν υπήρχαν, έτσι και δεν υπάρχουν
Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρουν ότι ο ενεργειακός όμιλος RWE εξετάζει την πιθανότητα εξόδου του από το σχέδιο Nabucco. Η γερμανική εταιρεία συζητά αυτό το ενδεχόμενο καθώς το κόστος του σχεδίου σχεδόν διπλασιάστηκε, ενώ οι προοπτικές συμβολαίων με τους εν δυνάμει προμηθευτές του αερίου, το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν, όπως δεν υπήρχαν, έτσι και δεν υπάρχουν.

«Λόγω των συνθηκών, που άλλαξαν κατά τη σχεδίαση του αγωγού φυσικού αερίου, ελέγχουμε εάν παραμένουν σε ισχύ οι εμπορικές και στρατηγικές μας απαιτήσεις από το σχέδιο», δήλωσαν κύκλοι της RWE, ωστόσο ακόμη δεν ελήφθη οριστική απόφαση. Νωρίτερα έχει επίσης γίνει γνωστό για την πιθανή έξοδο της Ουγγαρίας από το σχέδιο.

Από τα μέσα Απριλίου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιούργκεν Γκρόσμαν, είχε δηλώσει πως η RWE θα υποχρεωθεί να μειώσει τα «βάρη» της και να εξετάσει την πιθανή αποχώρηση της λόγω του υψηλού κόστους από τον Nabucco.

Η κατασκευή του Nabucco αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2013 και να είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία το 2017 για την μεταφορά στην Ευρώπη έως και κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν έξι εταιρείες με ποσοστό 16,67% η κάθε μία.