Οι εξαγωγές ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας υποχώρησαν κατά 22% στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η χώρα εξήγαγε 3.853 γιγαβατώρες στο πρώτο εξάμηνο, έναντι 4.964 στο αντίστοιχο περσινό, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός σύνδεσμος διαχειριστών των δικτύων, ENTSO-E.

Οι εξαγωγές ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας υποχώρησαν κατά 22% στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η χώρα εξήγαγε 3.853 γιγαβατώρες στο πρώτο εξάμηνο, έναντι 4.964 στο αντίστοιχο περσινό, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός σύνδεσμος διαχειριστών των δικτύων, ENTSO- E.

Η μείωση αυτή είναι το αποτέλεσμα της πτώσης ισχύος στις διασυνδέσεις που προσέφερε ο βουλγαρικός διαχειριστής στην αγορά, ενώ ρόλο έπαιξαν και οι αυξομειώσεις της παραγωγής της χώρας κατά διαστήματα. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο οι εξαγωγές διακόπηκαν για εννέα ημέρες λόγω προβλημάτων με την προμήθεια λιγνίτη. Σημειώνεται επίσης ότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα τέλη για την εξαγωγή ηλεκτρισμού.

Σε όρους ισχύος, οι εξαγωγές προς Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία και Σκόπια υποχώρησαν στο εξάμηνο κατά 40% και έφτασαν τα 520 MW, από 875 MW πέρυσι.