Επί πολλά έτη τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα διαλαλούσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οικονομική ένωση Ευρωπαϊκών κρατών, με απώτερο στόχο την πολιτική ένωση τούτων, ώστε να έχουν ενιαία κεντρική κυβέρνηση, ενιαία υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και κοινή κεντρική τράπεζα

Επί πολλά έτη τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα διαλαλούσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οικονομική ένωση Ευρωπαϊκών κρατών, με απώτερο στόχο την πολιτική ένωση τούτων, ώστε να έχουν ενιαία κεντρική κυβέρνηση, ενιαία υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και κοινή κεντρική τράπεζα.

 

Αφ’ ότου όμως τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ευρωζώνης υποκαταστάθηκαν από τους ηγέτες της Γερμανίας και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, οι οποίοι είναι και οι υπεύθυνοι εκφραστές της πολιτικής της Ευρωζώνης, τα ίδια ΜΜΕ μας πληροφορούν επιμόνως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προεχόντως πολιτική, η δε οικονομική βοήθεια που προσφέρεται από τα κράτη της Ευρωζώνης δίδεται σε εκπλήρωση εντόκων δανείων προς εκείνα που υστερούν.

 

Το άρθρο 2 της Συνθήκης ιδρύσεως της ΕΕ, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 2 παρ. 2 της Συνθήκης του Άμστερνταμ, ορίζει:

 

«Η Κοινότητα έχει ως αποστολή, με τη δημιουργία κοινής αγοράς, οικονομικής και νομισματικής ένωσης και με την εφαρμογή των κοινών πολιτικών ή δράσεων, που αναφέρονται στα άρθρα 3 και 4, να προαγάγει στο σύνολο της κοινότητος την αρμονική, ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων, υψηλό επίπεδο απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αειφόρο μη πληθωριστική ανάπτυξη, υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητος και σύγκλισης των οικονομικών επιδόσεων, υψηλό επίπεδο προστασίας και βελτιώσεως της ποιότητας του περιβάλλοντος, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητος ζωής, την οικονομική και κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ κρατών μελών».

 

Πολλές από τις άνω διακηρύξεις αγνοήθηκαν κατά τη σύνταξη των δύο μνημονίων, μεταξύ Ελλάδος και χωρών της Ευρωζώνης, τα οποία απεδέχθη και υπέγραψε η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου χωρίς να αναγνωσθούν επαρκώς από τους αρμοδίους Υπουργούς. Συνεπεία των μνημονίων τούτων η χώρα μας οδηγήθηκε στη σημερινή αθλία οικονομική κατάσταση, με βαθύτατη οικονομική ύφεση, κάθετο πτώση των εσόδων του κράτους, πρωτοφανή υπερφορολόγηση και ατελεύτητες μειώσεις μισθών και συντάξεων δια των οποίων και μόνο προσπαθεί η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της εκ των μνημονίων τούτων.

 

Η Τρόϊκα, αντί της ανόδου του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητος ζωής που συνεφώνησαν τα κράτη μέλη της ΕΕ, αξιώνει μέτρα απανθρώπου εξαθλιώσεως των Ελλήνων, περικοπής δαπανών υγείας, παιδείας, αμύνης, ασφαλείας και Δικαιοσύνης, οδηγούντα μοιραίως σε εξόντωση της φυλής. Περαιτέρω οι ηγέτες της Ευρωζώνης, ενώ αποδέχονται τον χαρακτηρισμό της ΕΕ ως πολιτικής ενώσεως, δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα, ούτε στην προσπάθειά της να επιβάλει στους Τούρκους την τήρηση της μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος συμφωνίας, να επαναπροωθούνται στην πρώτη οι μετανάστες που καταφεύγουν στη δεύτερη. Σχεδόν το 90% των λαθρομεταναστών εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία και κατευθύνονται συνήθως προς την πρωτεύουσα, όπου συγκεντρώνονται και όλοι οι έγχρωμοι λαθρομετανάστες, άγνωστο από ποιό κέντρο κατευθυνόμενοι.

 

Τι είδους αλληλεγγύη επιδεικνύουν έναντι της Ελλάδος οι συνέταιροί μας, όταν μας καταδικάζουν σε μόνιμη ύφεση και δεν μας επιτρέπουν καλλιέργειες συμβατές με το έδαφος και το περιβάλλον της Ελλάδος; Ή όταν γνωρίζουν, ότι ένα μεγάλο μέρος των χρεών αυτής προέρχεται εξ αγοράς αεροπλάνων, Μιράζ χωρίς τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε τιμή υπερδιπλασία εκείνης που πωλήθηκαν σε άλλα κράτη με πλήρη τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό ή τανκς χωρίς τις αναγκαίες οβίδες για την αξιοποίηση τους. Το δε υπόλοιπο των χρεών τούτων οφείλεται σε δανεισμό για την πρόσληψη υπεραρίθμων υπαλλήλων ή την αύξηση των αποδοχών αυτών προς διατήρηση της εξουσίας του ηγέτου ο οποίος διεκήρυττε ότι δεν είναι κακό να χρωστάει η Ελλάς!

 

Παρά την έλλειψη οδηγιών του κράτους, προς βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, το δαιμόνιο της ελληνικής φυλής αναπτύσσει εντυπωσιακή ιδιωτική πρωτοβουλία. Έλληνες αγρότες, εκτός από την φυστικοκαλλιέργεια, παράγουν υγιεινούς καρπούς μεγίστης εμπορικής αξίας (λ.χ. ιπποφαές κ.ά.), αγωνιζόμενοι πάντοτε στις επάλξεις της ζωής για την επιβίωσή τους και την πρόοδο τους, και όταν προδίδονται από τους πολιτικούς τους. Το παράδειγμα των αγροτών τούτων θα ακολουθήσουν ασφαλώς και άλλοι για να διαψεύσουν τους βλακώδεις ισχυρισμούς των Ευρωπαίων ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται. Απλώς οι Έλληνες δεν έχουν πολιτικούς. Υπό αξία ηγεσία μεγαλουργούν. Το απέδειξαν κατά το παρελθόν και θα το αποδείξουν και στο μέλλον.

(από την εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ", 31/08/2012)