Ο βρετανικός όμιλος μηχανολογικού εξοπλισμού Invensys πώλησε το σιδηροδρομικό του τμήμα στην γερμανική Siemens έναντι 2,8 δις δολ. ή 1,74 δις στερλινών, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει μέρισμα στους μετόχους του και να μειώσει το συνταξιοδοτικό του έλλειμμα. Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι η πώληση της Invensys Rail, η οποία κατασκευάζει συστήματα σιδηροδρομικής σήμανσης, θα της επιτρέψει να δώσει μέρισμα 625 εκατ. στερλινών (ή 76 πέννες ανά μετοχή) στους μετόχους της

Ο βρετανικός όμιλος μηχανολογικού εξοπλισμού Invensys πώλησε το σιδηροδρομικό του τμήμα στην γερμανική Siemens έναντι 2,8 δις δολ. ή 1,74 δις στερλινών, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει μέρισμα στους μετόχους του και να μειώσει το συνταξιοδοτικό του έλλειμμα.

 

Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι η πώληση της Invensys Rail, η οποία κατασκευάζει συστήματα σιδηροδρομικής σήμανσης, θα της επιτρέψει να δώσει μέρισμα 625 εκατ. στερλινών (ή 76 πέννες ανά μετοχή) στους μετόχους της.

 

Η μετοχή της Invensys στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η οποία είχε σημειώσει πτώση 9% το τελευταίο τρίμηνο, έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο 27%, φτάνοντας

τις 280 πέννες, με την αξία του Ομίλου να υπολογίζεται στα 2,28 δις στερλίνες.

Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους επιμελητές του συνταξιοδοτικού της ταμείου για την πληρωμή 400 εκατ. στερλινών για συντάξεις και 225 εκατ. στερλίνες για το αποθεματικό τους ταμείο.

 

Η Invensys αποφάσισε την πώληση στο πλαίσιο μίας στρατηγικής αναθεώρησης που έλαβε υπ΄ όψιν την μεγάλη πιθανότητα συγχωνεύσεων στον παγκόσμιο κλάδο σιδηροδρομικής σήμανσης και την περιορισμένη δυνατότητα επέκτασης δραστηριοτήτων της Invensys Rail. «Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε εκ νέου, ως όμιλος, στα συστήματα βιομηχανικού software και εξοπλισμού ελέγχου», δήλωσε ο CEO της Invensys, Wayne Edmunds.

 

Η Invensys κατασκευάζει, επίσης, βιομηχανικά συστήματα για σταθμούς πυρηνικής ενέργειας και για εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

Το συνταξιοδοτικό της ταμείο είχε καθαρό έλλειμμα 426 εκατ. στερλινών στα τέλη Μαρτίου, μολονότι το συνολικό του παθητικό ήταν, σύμφωνα με αναλυτές, πολύ μεγαλύτερο.

 

Η Siemens, η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων και εξοπλισμού, από τραίνα και τουρμπίνες φυσικού αερίου μέχρι ακουστικά βαρηκοΐας, προσπαθεί να μειώσει τα κόστη της για να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό άλλων εταιρειών, όπως η ABB ή η General Electric.