Σε έναν από τους 10 κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς στον τομέα της ελληνικής ενέργειας αναγορεύουν την Ρουμανία οι πιο πρόσφατοι Δείκτες Ελκυστικότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας του οίκου Ernst & Young (E&Y). Επίσης, η E&Y κατατάσσει την Ρουμανία στη 13η θέση ανάμεσα σε 40 χώρες όσον αφορά τις επενδύσεις σε ΑΠΕ γενικά

Σε έναν από τους 10 κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς στον τομέα της ελληνικής ενέργειας αναγορεύουν την Ρουμανία οι πιο πρόσφατοι Δείκτες Ελκυστικότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας του οίκου Ernst & Young (E&Y). Επίσης, η E&Y κατατάσσει την Ρουμανία στη 13η θέση ανάμεσα σε 40 χώρες όσον αφορά τις επενδύσεις σε ΑΠΕ γενικά. 

Η έκθεση τονίζει οτι από τα μόλις 12 MW το 2009, η παραγωγή αιολικής ενέργειας της χώρας εκτινάχθηκε στα 1.440 MW τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ως το τέλος του 2013 θα προστεθούν κι άλλα 600 MW εγκατεστημένης αιολικής ισχύος.

Σύμφωνα μάλιστα με την E&Y, η Ρουμανία, η οποία έχει ήδη καθιερωθεί ως μια από τις πλέον αναδυόμενες αγορές ΑΠΕ στην Ανατολική Ευρώπη, μπορεί να επωφεληθεί από την εισροή των Βούλγαρων επενδυτών, που φεύγουν από τη χώρα τους λόγω των περικοπών στις επιδοτήσεις.