Συμβιβασμός επετεύχθη σχετικά με τη μονάδα της ArcelorMittal στη γαλλική πόλη Φλοράνζ ανάμεσα στην κορυφαία χαλυβουργική εταιρεία και την κυβέρνηση Ολάντ. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε ότι η εταιρεία δεσμεύθηκε να επενδύσει 180 εκατ. ευρώ στη μονάδα την επόμενη πενταετία και να μην προχωρήσει σε υποχρεωτικές απολύσεις των 630 εργαζομένων που απασχολούνταν εκεί

Συμβιβασμός επετεύχθη σχετικά με τη μονάδα της ArcelorMittal στη γαλλική πόλη Φλοράνζ ανάμεσα στην κορυφαία χαλυβουργική εταιρεία και την κυβέρνηση Ολάντ. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε ότι η εταιρεία δεσμεύθηκε να επενδύσει 180 εκατ. ευρώ στη μονάδα την επόμενη πενταετία και να μην προχωρήσει σε υποχρεωτικές απολύσεις των 630 εργαζομένων που απασχολούνταν εκεί. «Μετά τις δεσμεύσεις που λάβαμε από την ArcelorMittal, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην προσωρινή κρατικοποίηση της μονάδας», κατέληξε. Παρόλα αυτά, οι δυο υψικάμινοι στη Φλοράνζ -που αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της διένεξης- δεν θα επαναλειτουργήσουν άμεσα, κάτι που προκάλεσε την οργή των εργαζομένων.

Η κόντρα της γαλλικής κυβέρνησης με την ArcelorMittal για την Φλοράνζ κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ χαρακτήρισε την εταιρεία «ανεπιθύμητη» στη Γαλλία, επειδή δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Στη διένεξη παρενέβη και ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, η συνάντηση του οποίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της χαλυβουργίας Λακσμί Μιτάλ φαίνεται πως έθεσε τα θεμέλια για τον συμβιβασμό.