«Η Bulgarian Energy Holding και οι θυγατρικές της θα συνεργαστούν πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την έρευνά της για τη διαπίστωση ενδεχομένων καταχρήσεων με μονοπωλιακή θέση στην ενεργειακή αγορά της Βουλγαρίας». Αυτά αναφέρονται σε εδική ανακοίνωση του ομίλου, με αφορμή τις πληροφορίες ότι η Κομισιόν ξεκίνησε επίσημη διαδικασία προκειμένου να ερευνήσει ενδεχόμενες καταχρήσεις

«Η Bulgarian Energy Holding και οι θυγατρικές της θα συνεργαστούν πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την έρευνά της για τη διαπίστωση ενδεχομένων καταχρήσεων με μονοπωλιακή θέση στην ενεργειακή αγορά της Βουλγαρίας». Αυτά αναφέρονται σε εδική ανακοίνωση του ομίλου, με αφορμή τις πληροφορίες ότι η Κομισιόν ξεκίνησε επίσημη διαδικασία προκειμένου να ερευνήσει ενδεχόμενες καταχρήσεις της δεσπόζουσας θέσης του ομίλου στη βουλγαρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τον όμιλο υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία αυτή δεν σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαπιστώσει πως υπάρχει κάποια παρατυπία.

«Η Bulgarian Energy Holding καταβάλλει όλες τις προσπάθειες, ως φορέας κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εφαρμόζει τα άρθρα 101 και 102 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ για τις αντιμονοπωλιακές διαδικασίες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.