Εγκαταλείπει τις έρευνες για φυσικό αέριο από σχιστολιθικό αέριο στην Πολωνία η αμερικανική πετρελαϊκή Exxon Mobil, σύμφωνα με το Reuters. Ειδικότερα, η εταιρεία ήλθε σε συμφωνία με την PKN Orlen, την κορυφαία πολωνική εταιρία διύλισης, για πώληση δύο αδειών εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου, με το τίμημα της συναλλαγής να παραμένει απόρρητο

Εγκαταλείπει τις έρευνες για φυσικό αέριο από σχιστολιθικό αέριο στην Πολωνία η αμερικανική πετρελαϊκή Exxon Mobil, σύμφωνα με το Reuters. Ειδικότερα, η εταιρεία ήλθε σε συμφωνία με την PKN Orlen, την κορυφαία πολωνική εταιρία διύλισης, για πώληση δύο αδειών εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου, με το τίμημα της συναλλαγής να παραμένει απόρρητο.

Ήδη από τον Ιούνιο η Exxon Mobil είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τις έρευνες επί πολωνικού εδάφους, καθώς είχαν οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις δεν έδωσαν αποτελέσματα για εμπορικά εκμεταλλεύσινες ποσότητες φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι δεν ευνοεί τα σενάρια που ήθελαν την Πολωνία να καθίσταται μεγάλη παραγωγός μη συμβατικού αερίου.

Η συμφωνία Exxon Mobil και PKN Orlen , για την οποία εκκρεμεί η έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Πολωνίας, που διαχειρίζεται τις άδειες ερευνών, οι αυξάνει τις άδειες εξερεύνησης της πολωνικής εταιρείας συνολικά σε 10.