Ενδιαφέρον για τα σεισμικά δεδομένα που περισυνέλεξε η νορβηγική PGS στην Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη δείχνουν, έστω και σε προκαταρκτικό στάδιο, οι μεγάλες ξένες πετρελαϊκές, οι οποίες παρακολούθησαν την πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε συνέδριο που πραγματοποίησε η αμερικανική ένωση γεωλόγων πετρελαίου (AAPG) στη Βαρκελώνη.

Ενδιαφέρον για τα σεισμικά δεδομένα που περισυνέλεξε η νορβηγική PGS στην Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη δείχνουν, έστω και σε προκαταρκτικό στάδιο, οι μεγάλες ξένες πετρελαϊκές, οι οποίες παρακολούθησαν την πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε συνέδριο που πραγματοποίησε η αμερικανική ένωση γεωλόγων πετρελαίου ( AAPG) στη Βαρκελώνη.

Στο συνέδριο παρέστη και ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Ευ. Λιβιεράτος, ο οποίος τόνισε με αφορμή την παρουσίαση, ότι τον Μάιο θα ξεκινήσει ο διαμοιρασμός των δεδομένων έτσι ώστε στο α’ εξάμηνο του 2014 να καθοριστούν τα οικόπεδα και να προχωρήσει η όλη διαδικασία στο επόμενο στάδιο.

Προς το παρόν, η PGS παρουσίασε με τρόπο συνοπτικό τις θαλάσσιες περιοχές που κάλυψε κατά την έρευνά της και τις επιλεγμένες γραμμές σεισμικών δεδομένων, όπως αυτές προκύπτουν από την πρώτη επεξεργασία του 30% της συνολικής επιφάνειας που ερεύνησε. Έστω και έτσι, παρόντες ήταν στην αίθουσα εκπρόσωποι μεγάλων πετρελαϊκών, όπως η Chevron, Total, Eni κτλ, γεγονός που φανερώνει ότι οι εταιρείες αυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη χώρα μας όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες.