Μειωμένα κατά 0,8% ήταν τα κέρδη της BG Group PLC το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η κάμψη οφείλεται στην χαμηλότερη παραγωγή και στο αυξημένο κόστος, εξελίξεις που, ωστόσο, δεν εμπόδισαν την εταιρεία να πραγματοποιήσει τρία βασικά projects στη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μ. Βρετανία βάσει κεφαλαιοποίησης ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου υποχώρησαν στα 1,21 δισ. δολάρια από τα 1,22 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2012
Μειωμένα κατά 0,8% ήταν τα κέρδη της BG Group PLC το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η κάμψη οφείλεται στην χαμηλότερη παραγωγή και στο αυξημένο κόστος, εξελίξεις που, ωστόσο, δεν εμπόδισαν την εταιρεία να πραγματοποιήσει τρία βασικά projects στη Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μ. Βρετανία βάσει κεφαλαιοποίησης ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου υποχώρησαν στα 1,21 δισ. δολάρια από τα 1,22 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Η εταιρεία, η οποία τον περασμένο χρόνο εξέπληξε υποβαθμίζοντας τους στόχους παραγωγής, σημείωσε πως βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων της για τα έργα φέτος. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Chris Finlayson, «έχουμε κάνει πολύ καλό ξεκίνημα σε αυτό το έτος, επιτυγχάνοντας τρία ορόσημα-κλειδιά για το πρώτο τρίμηνο, ενώ παράλληλα κάνουμε πρόοδο με το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων».

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχεία, όπως η πώληση παγίων, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,18 δισ. δολάρια από τα 1,23 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, καταγράφοντας πτώση 3,4%. Δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1,12 δισ. δολάρια, ωστόσο τα κέρδη ήταν κατά  6,1% υψηλότερα.

Η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στα 659.000 βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας μείωση 1,5% από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 648.000 βαρέλια.

Τα έσοδα της BG Group PLC για το τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 0,6% στα 4,91 δισ. δολάρια από τα 4,88 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 35,3 σεντς από τα 34,2 σεντς.