Σταθερές παραμένουν οι εκτιμήσεις του OPEC για τη ζήτηση και προσφορά πετρελαίου, όπως αποτυπώνονται στην τελευταία του ανάλυση πριν την προγραμματισμένη σύνοδο στη Βιέννης στα τέλη του μήνα.

Σταθερές παραμένουν οι εκτιμήσεις του OPEC για τη ζήτηση και προσφορά πετρελαίου, όπως αποτυπώνονται στην τελευταία του ανάλυση πριν την προγραμματισμένη σύνοδο στη Βιέννη στα τέλη του μήνα.

Στη μηνιαία του έκθεση, ο OPEC αναφέρει πως η ζήτηση αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο δεν άλλαξε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της κατανάλωσης στο δεύτερο μισό του 2013.

Ειδικότερα, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον OPEC, ο οποίος όμως προειδοποίησε πως οι οικονομικές αναποδιές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης.

Ο OPEC προειδοποιεί για τους πιθανούς κινδύνους από την επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη, όμως στην τελευταία του έκθεση εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για τις προοπτικές της Κίνας.
Τέλος, ο OPEC προβλέπει ότι η ζήτηση για το πετρέλαιό του θα διαμορφωθεί στα 29,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, χαμηλότερα από το επίπεδο παραγωγής του προηγούμενου μήνα των 30,46 εκατ. βαρελιών την ημέρα.