Στα 465,9 εκ. ανήλθε το 2012 ο συνολικός κύκλος εργασιών της Petrolina (Holdings) Public Ltd από πωλήσεις μέσω πρατηρίων σε εμπορικούς πελάτες και σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών.
Στα 465,9 εκ. ανήλθε το 2012 ο συνολικός κύκλος εργασιών της Petrolina (Holdings) Public Ltd από πωλήσεις μέσω πρατηρίων σε εμπορικούς πελάτες και σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών. Κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στη Λάρνακα, ο εκτελεστικός της πρόεδρος Κίκης Λευκαρίτης χαρακτήρισε ευοίωνες χαρακτήρισε τις προοπτικές της Petrolina (Holdings) Public Ltd παρά τους αυξημένους επιχειρηματικούς κινδύνους που προκύπτουν από την επιδείνωση της κυπριακής οικονομίας.
 
Σημείωσε μάλιστα, ότι οι τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις έχουν φέρει τον τόπο μας σε βαθιά ύφεση, εξέφρασε όμως, την πεποίθηση ότι με σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια η χώρα θα ανακάμψει.
 
Παρουσιάζοντας στους μετόχους της Petrolina (Holdings) Public Ltd, τα αποτελέσματα του 2012, ο κ. Λευκαρίτης χαρακτήρισε την υπό εξέταση χρονιά πολύ δύσκολη και για την εταιρεία, αφού, όπως εξήγησε, το πελατολόγιό της καλύπτει όλο το φάσμα της κυπριακής οικονομίας, με αποτέλεσμα η κερδοφορία να παρουσιάζεται μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 
Συγκεκριμένα:
Το 2012 ο συνολικός κύκλος εργασιών από πωλήσεις μέσω πρατηρίων, σε εμπορικούς πελάτες και σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών ανήλθε στα 465,9εκ. έναντι €466,1εκ. το 2011. Το κέρδος πριν τη φορολογία ανήλθε σε €6,1εκ. έναντι €11,7εκ. το 2011, ενώ το κέρδος μετά τη φορολογία ανήλθε στα €5,4 εκ. έναντι €10,8 εκ. το 2011. Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, για το 2012 το κέρδος ανά μετοχή υπολογίζεται στα 6,20 σεντ έναντι 12,32 σεντ το 2011.
 
Οι δύσκολες συνθήκες της οικονομίας, συνέχισε ο κ. Λευκαρίτης, δεν εμποδίζουν την Petrolina, ως κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών, να συνεχίσει τη μερισματική πολιτική της με απόλυτο σεβασμό προς όλους τους μετόχους, με αποτέλεσμα τα κέρδη της να παραμένουν στον τόπο μας. «Στο πλαίσιο της γενικότερης μερισματικής πολιτικής που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 1,7 σεντ ανά μετοχή. Έτσι, το συνολικό μέρισμα για το 2012 θα ανέλθει στα 5,3 σεντ ανά μετοχή», επισήμανε.
 
Αναφερθείς στους σχεδιασμούς και τις προοπτικές της Petrolina (Holdings) Public Ltd, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι κατά τη διάρκεια του 2012, η εταιρεία ενίσχυσε τη στρατηγική της θέση στην περιοχή Βασιλικού με την αγορά γης και υφιστάμενων δεξαμενών, ενώ παράλληλα το έργο ανέγερσης νέων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών βρίσκεται σε εξέλιξη. «Πρώτιστό μας μέλημα είναι η διαφύλαξη των οικονομικών πόρων και η διασφάλιση των προοπτικών ανάπτυξης μέσω εφαρμογής συγκροτημένης στρατηγικής», κατέληξε.
(από Sigma Live)