Μικρή οπισθοχώρηση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές σημειώθηκε μετά το χθεσινό πραξικόπημα του στρατού της Αιγύπτου εναντίον του ισλαμιστή προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι. Είχε προηγηθεί ένα διήμερο μικρό «ράλλυ ανόδου» των τιμών κατά 3-5%, όχι τόσο λόγω ανησυχιών για πιθανές διαταραχές στην παραγωγή της Αιγύπτου, όσο λόγω του φόβου διακοπής της λειτουργίας της Διώρυγας του Σουέζ, από όπου περνά το 4,5% της παγκόσμιας πετρελαιοπαραγωγής, ενώ από την ευρύτερη περιοχή το 25%

Μικρή οπισθοχώρηση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές σημειώθηκε μετά το χθεσινό πραξικόπημα του στρατού της Αιγύπτου εναντίον του ισλαμιστή προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι. Είχε προηγηθεί ένα διήμερο μικρό «ράλλυ ανόδου» των τιμών κατά 3-5%, όχι τόσο λόγω ανησυχιών για πιθανές διαταραχές στην παραγωγή της Αιγύπτου, όσο λόγω του φόβου διακοπής της λειτουργίας της Διώρυγας του Σουέζ, από όπου περνά το 4,5% της παγκόσμιας πετρελαιοπαραγωγής, ενώ από την ευρύτερη περιοχή το 25%.

Έτσι, η εκρηκτική κατάσταση που επικράτησε το τελευταίο διάστημα στην βορειοαφρικανική χώρα οδήγησε σε αύξηση τιμών ιδίως για το πετρέλαιο Δυτικού Τέξας ( WTI), που την Τετάρτη σημείωσε ρεκόρ 14μήνου, φτάνοντας κάποια στιγμή ακόμη και τα 102,82 δολ. το βαρέλι, ενώ άλμα σημείωσε και η ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ. Σήμερα, σύμφωνα με το ICE, το Brent βρίσκεται στα 105,20 και το WTI στα 100, 90 περίπου.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως οι εξελίξεις στην Αίγυπτο μείωσαν την διαφορά ανάμεσα στις δύο βασικές ποικιλίες αργού