Το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να πάρει μπροστά ο κινητήρας του, παρουσίασε η γερμανική BMW στο Λονδίνο. Πρόκειται για το μοντέλο i3 με το οποίο η BMW στοχεύει να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και να αλλάξει τα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση

Το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να πάρει μπροστά ο κινητήρας του, παρουσίασε η γερμανική BMW στο Λονδίνο.

Πρόκειται για το μοντέλο i3 με το οποίο η BMW στοχεύει να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και να αλλάξει τα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση.

Το i3 είναι προϊόν ενός επενδυτικού προγράμματος 2 δισεκατομμύριων ευρώ.

Η γερμανική εταιρεία έχει ένα δύσκολο στοίχημα καθώς οι οδηγοί είναι ούτως ή άλλως επιφαυλακτικοί απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξαιτίας του υψηλού κόστους τους αλλά και καθώς αμφιβάλλουν για τις επιδόσεις τους.

Το μοντέλο θα βγει στις αγορές τον Νοέμβριο 2013 με αρχική τιμή τις 34.950 ευρώ, 20% ακριβότερο από ένα μέσο μοντέλο της δημοφιλούς σειράς 3.

 (euronews.com)