Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την Τρίτη σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας 572 εκατ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citroen. Η στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης αφορά κυρίως την εγγύηση δανείων 7 δισ. ευρώ που εξέδωσε ο χρηματοοικονομικός βραχίονας του ομίλου
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την Τρίτη σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας 572 εκατ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citroen. 
Η στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης αφορά κυρίως την εγγύηση δανείων 7 δισ. ευρώ που εξέδωσε ο χρηματοοικονομικός βραχίονας του ομίλου.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η Guardian, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέμεινε να αυξηθεί το τίμημα που θα καταβάλλει η γαλλική εταιρεία για την παροχή των εγγυήσεων, στις 491 μονάδες βάσης το χρόνο από 260 μονάδες προηγουμένως.

"Αυτή είναι μια ισορροπημένη προσέγγιση που δίνει στον όμιλο PSA την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή" ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Ο κ. Αλμούνια υποστήριξε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα βοηθήσει την PSA να επιστρέψει στην κερδοφορία, περιορίζοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο την ζημία στους ανταγωνιστές που δεν λαμβάνουν βοήθεια.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η γαλλική εταιρεία θα αναγκαστεί να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα.

(euro2day.gr)