Οι έρευνες για τα αίτια της χθεσινοβραδινής σύγκρουσης δύο περιφερειακών τρένων στην Ελβετία επικεντρώνονται στην παραβίαση της σηματοδότησης από τον έναν από τους μηχανοδηγούς. «Η υπόθεση στην οποία επικεντρώνεται η έρευνα είναι η παραβίαση της φωτεινής σηματοδότησης από το τρένο που προερχόταν από την Παγιέρν» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού Βο, Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ
Οι έρευνες για τα αίτια της χθεσινοβραδινής σύγκρουσης δύο περιφερειακών τρένων στην Ελβετία επικεντρώνονται στην παραβίαση της σηματοδότησης από τον έναν από τους μηχανοδηγούς.

«Η υπόθεση στην οποία επικεντρώνεται η έρευνα είναι η παραβίαση της φωτεινής σηματοδότησης από το τρένο που προερχόταν από την Παγιέρν» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού Βο, Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ.

Αυτή είναι η υπόθεση που προτάσσεται βάσει των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας και οι ερευνητές, επισήμανε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται να προχωρήσει η έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Προς το παρόν οι ερευνητές δεν κάνουν λόγο για ποινικές ευθύνες, πρόσθεσε.

«Είμαστε συντετριμμένοι από το δυστύχημα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων (CFF) Αντρέας Μέγερ.