Μεγάλη Αύξηση στις Ζημίες της Εμφάνισε Μία Από τις Σημαντικότερες Εταιρείες Διύλισης της Ιταλίας

Μεγάλη Αύξηση στις Ζημίες της Εμφάνισε Μία Από τις Σημαντικότερες Εταιρείες Διύλισης της Ιταλίας
energia.gr
Παρ, 9 Αυγούστου 2013 - 14:39
Η Saras SpA, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διύλισης της Ιταλίας, ανακοίνωσε σημαντικά υψηλότερες καθαρές ζημιές στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αιτία είναι οι χαμηλότερες τιμές στα πετρελαϊκά διυλισμένα προϊόντα, η επακόλουθη υποτίμηση των πετρελαϊκών της αποθεμάτων

Η Saras SpA, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διύλισης της Ιταλίας, ανακοίνωσε σημαντικά υψηλότερες καθαρές ζημιές στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αιτία είναι οι χαμηλότερες τιμές στα πετρελαϊκά διυλισμένα προϊόντα, η επακόλουθη υποτίμηση των πετρελαϊκών της αποθεμάτων.

Τον Ιούνιο, ο ρωσικός κολοσσός Rosneft απέκτησε το 21% της Saras, ενώ οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μια συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας για τη διαπραγμάτευση πετρελαϊκών προϊόντων.

Μεταξύ των μελλοντικών βασικών δραστηριοτήτων της κοινοπραξίας είναι οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τα περιουσιακά στοιχεία και των δύο πλευρών, καθώς και την εισαγωγή σε νέες αγορές μέσω της χρήσης της δυναμικής και των δύο εταιρειών.

Οι καθαρές ζημιές στο β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 199,5 εκατ. ευρώ από τις ζημιές των 131,8 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο έτος. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,77 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 2,67 δισ. ευρώ. Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε στα -157 εκατ. ευρώ έναντι των -82 εκατ. ευρώ.