Βουλγαρία: OMV, Total και Repsol Ολοκλήρωσαν τις Μεγαλύτερες σε Έκταση Σεισμικές Έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα

Βουλγαρία: OMV, Total και Repsol Ολοκλήρωσαν τις Μεγαλύτερες σε Έκταση Σεισμικές Έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα
energia.gr
Τετ, 22 Ιανουαρίου 2014 - 11:34
Η αυστριακή OMV, η γαλλική Total και η ισπανική Repsol ολοκλήρωσαν τις τρισδιάστατες σεισμικές έρευνές τους στο υπεράκτιο πεδίο 1-21 Han-Asparuh της Βουλγαρίας. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της OMV στο site όπου διευκρινίζεται ότι οι έρευνες διήρκεσαν 210 ημέρες, καλύπτοντας 7.740 τετ. χλμ., αποτελώντας, έτσι, τη μεγαλύτερη ερευνητική δραστηριότητα που έγινε ποτέ στη Μαύρη Θάλασσα

Η αυστριακή OMV, η γαλλική Total και η ισπανική Repsol ολοκλήρωσαν τις τρισδιάστατες σεισμικές έρευνές τους στο υπεράκτιο πεδίο 1-21 Han- Asparuh της Βουλγαρίας. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της OMV στο site όπου διευκρινίζεται ότι οι έρευνες διήρκεσαν 210 ημέρες, καλύπτοντας 7.740 τετ. χλμ., αποτελώντας, έτσι, τη μεγαλύτερη ερευνητική δραστηριότητα που έγινε ποτέ στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, συμπληρωματικά, τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν δισδιάστατες έρευνες σε έκταση 3.000 χλμ. Η Total κατέχει το 40% των δικαιωμάτων του πεδίου, ενώ οι OMV και Repsol από 30% η καθεμία.

«Η ερμηνεία των δεδομένων θα δώσει σε εμάς και τους εταίρους μας τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε τις τοποθεσίες εξόρυξης των δύο φρεάτων εξερεύνησης που έχουν προγραμματιστεί για το 2015 και το 2016 ώστε να εκτιμήσουμε τα πιθανά αποθέματα υδρογονανθράκων στο συγκεκριμένο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Jaap Huijskes, μέλος του Δ.Σ. της αυστριακής εταιρείας, όπως αναφέρεται στην παραπάνω ανακοίνωση.

Το πεδίο 1-21 Han- Asparuh βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και καλύπτει έκταση 14.220 τετ. χλμ. και έχει μέγιστο βάθος 2.200 μέτρα.