Το Δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας θα Φρενάρει τις Επενδύσεις, Λέει ο Βρετανός Υπουργός Ενέργειας

Το Δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας θα Φρενάρει τις Επενδύσεις, Λέει ο Βρετανός Υπουργός Ενέργειας
energia.gr
Δευ, 27 Ιανουαρίου 2014 - 19:12
Το προγραμματισμένο για φέτος δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να βλάψει τις επενδύσεις, σύμφωνα με τον Βρετανό Υπουργό Ενέργειας, Μάικλ Φάλλον. Όπως δήλωσε σήμερα ο Φάλλον, μιλώντας σε συνέδριο στο Chatham House, «ο φόβος μου είναι πως θα αρχίσουν να “φρενάρουν” οι επενδύσεις όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και οι επενδύσεις γενικότερα»

Το προγραμματισμένο για φέτος δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να βλάψει τις επενδύσεις, σύμφωνα με τον Βρετανό Υπουργό Ενέργειας, Μάικλ Φάλλον.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Φάλλον, μιλώντας σε συνέδριο στο Chatham House, «ο φόβος μου είναι πως θα αρχίσουν να “φρενάρουν” οι επενδύσεις όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και οι επενδύσεις γενικότερα».

Ο κ. Φάλλον πρόσθεσε ότι οι προοπτικές ενός δημοψηφίσματος τον Σεπτέμβριο του 2014 έχουν προκαλέσει περαιτέρω αμφιβολίες για το πώς μία ανεξάρτητη Σκωτία θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την απόσυρση πετρελαϊκών υποδομών στην Βόρεια Θάλασσα.

Όπως αναφέρει το DowJones, δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα από το ScotCen Social Research έδειξε ότι οι περισσότεροι Σκωτσέζοι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου αποτελούν τμήμα τα τελευταία 300 χρόνια.