Βουλγαρία: Πιθανή η Σύσταση Κοινοπραξίας Μεταξύ της ΝΕΚ και Τουρκικής Εταιρείας για Εξαγωγές Ηλεκτρισμού

Βουλγαρία: Πιθανή η Σύσταση Κοινοπραξίας Μεταξύ της ΝΕΚ και Τουρκικής Εταιρείας για Εξαγωγές Ηλεκτρισμού
energia.gr
Τρι, 28 Ιανουαρίου 2014 - 10:35
Η βουλγαρική κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού ΝΕΚ, θυγατρική της κρατικής Bulgarian Energy Holding, από κοινού με Τούρκο εταίρο, πιθανόν να συμμετάσχει σε κοινοπραξία ώστε να ενισχυθεί η δυναμικότητα των εξαγωγών ηλεκτρισμού προς την Τουρκία. Αυτό δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο Βούλγαρος Υπουργός Ενέργειας κ. Ντράγκομιρ Στόινεφ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Τανέρ Γιλντίζ, στη Σόφια

Η βουλγαρική κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού ΝΕΚ, θυγατρική της κρατικής Bulgarian Energy Holding, από κοινού με Τούρκο εταίρο, πιθανόν να συμμετάσχει σε κοινοπραξία ώστε να ενισχυθεί η δυναμικότητα των εξαγωγών ηλεκτρισμού προς την Τουρκία. Αυτό δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο Βούλγαρος Υπουργός Ενέργειας κ. Ντράγκομιρ Στόινεφ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Τανέρ Γιλντίζ, στη Σόφια.

«Αυτή η ευκαιρία για εξαγωγή ηλεκτρισμού από τη Βουλγαρία προς την Τουρκία αποτελεί έναν από τους τρόπους βελτίωσης των οικονομικών επιδόσεων της ΝΕΚ», τόνισε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Βούλγαρος Υπουργός Ενέργειας, μεταδίδει το SeeNews.