Μέτρα που θα βοηθήσουν ώστε η χαλυβουργία της Ευρώπης να αντεπεξέλθει στην κρίση και να ανακάμψει θα συζητηθούν σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της κρίσης έχει μειωθεί κατά 50% το μερίδιο της ευρωπαϊκή χαλυβουργίας στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, ενώ έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια 65.000 θέσεων εργασίας
Μέτρα που θα βοηθήσουν ώστε η χαλυβουργία της Ευρώπης να αντεπεξέλθει στην κρίση και να ανακάμψει θα συζητηθούν σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της κρίσης έχει μειωθεί κατά 50% το μερίδιο της ευρωπαϊκή χαλυβουργίας στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, ενώ έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια 65.000 θέσεων εργασίας.

Μόνο στη χώρα μας, οι συσσωρευμένες ζημιές των τριών μεγάλων ελληνικών χαλυβουργιών (Σιδενόρ, Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδος) την τετραετία 2009 - 2012 υπολογίζονται σε 600 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγική ικανότητα των ελληνικών χαλυβουργιών προσεγγίζει τους 4 εκατομμύρια τόνους, ωστόσο λόγω της πτώσης της οικοδομής, η ζήτηση στην Ελλάδα για χαλυβουργικά προϊόντα το 2013 υποχώρησε κάτω από τους 300.000 τόνους, δηλαδή στα επίπεδα της δεκαετίας του 1950.

Στα προβλήματα της ελληνικής χαλυβουργίας κεντρικό ρόλο διαδραματίζει και το ενεργειακό κόστος, το οποίο λόγω της κρίσης και των μέτρων στα πλαίσια του Μνημονίου έχει εκτιναχθεί.