Η ουκρανική Naftogaz ενδεχομένως να μην καταφέρει να αποπληρώσει εγκαίρως τις οφειλές της προς την Gazprom, επικαλούμενη καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικών της πελατών. Όπως αναφέρει το Reuters, η δήλωση προέρχεται από την ίδια την ουκρανική εταιρία, η οποία ανέφερε ότι οι μεγαλύτεροί της πελάτες οφείλουν περίπου27 δις Hryvnia Ουκρανίας (3,1 δις δολάρια)

Η ουκρανική Naftogaz ενδεχομένως να μην καταφέρει να αποπληρώσει εγκαίρως τις οφειλές της προς την Gazprom, επικαλούμενη καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικών της πελατών. Όπως αναφέρει το Reuters, η δήλωση προέρχεται από την ίδια την ουκρανική εταιρία, η οποία ανέφερε ότι οι μεγαλύτεροί της πελάτες οφείλουν περίπου27 δις Hryvnia Ουκρανίας  (3,1 δις δολάρια).

Μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η εταιρία να μην είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος ύψους 3,3 δις δολάρια προς την Gazprom εγκαίρως.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού, Alexey Miller, είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Yury Boiko. Ας σημειωθεί ότι σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Gazprom μετά τη συνάντηση δεν υπήρξε κάποια αναφορά επί του θέματος της ως άνω ανακοίνωσης της Naftogaz .