Και η Ενεργειακή Συνεργασία Γερμανίας - Γαλλίας στο Πρώτο Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Μέρκελ - Ολάντ

Και η Ενεργειακή Συνεργασία Γερμανίας - Γαλλίας στο Πρώτο Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Μέρκελ - Ολάντ
energia.gr
Τετ, 19 Φεβρουαρίου 2014 - 11:44
Η ενεργειακή συνεργασία, η ασφάλεια στην Αφρική, η προστασία δεδομένων, αλλά και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, συζητηθούν στο κοινό υπουργικό συμβούλιο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στο Παρίσι. Πρόκειται για το πρώτο από τα κοινά υπουργικά συμβούλια μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μετά την συγκρότηση του «Μεγάλου Συνασπισμού» CDU-SPD υπό την Άγκελα Μέρκελ

Η ενεργειακή συνεργασία, η ασφάλεια στην Αφρική, η προστασία δεδομένων, αλλά και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, συζητηθούν στο κοινό υπουργικό συμβούλιο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στο Παρίσι.

Πρόκειται για το πρώτο από τα κοινά υπουργικά συμβούλια μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μετά την συγκρότηση του «Μεγάλου Συνασπισμού» CDU- SPD υπό την Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνάντηση.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος αποκάλυψε πως θα συζητήσει με τον Hollande εκτενώς το θέμα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού δικτύου τηλεπικοινωνιών που να μην περνά από τα server των ΗΠΑ.

Επίσης, η Μέρκελ και ο Ολάντ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη στο Μαλί 250 στρατιωτών μιας γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας.

Η Γερμανία έχει 170 στρατιώτες στο Μαλί, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετέχουν σε αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση του στρατού της αφρικανικής αυτής χώρας, ενώ 2.500 γάλλοι στρατιώτες βρίσκονταν ακόμα στο Μαλί στις αρχές του 2014.

Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να εκφωνήσει λόγο στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Παρίσι.