Ο Έντι Ράμα Καλεί Ιταλούς Επιχειρηματίες να Επενδύσουν στον Ενεργειακό Τομέα της Αλβανίας

Ο Έντι Ράμα Καλεί Ιταλούς Επιχειρηματίες να Επενδύσουν στον Ενεργειακό Τομέα της Αλβανίας
energia.gr
Τετ, 5 Μαρτίου 2014 - 12:55
Με Ιταλούς επενδυτές και επιχειρηματίες στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προς τους οποίους επισήμανε τις ευκαιρίες και τα μέσα που προσφέρει η Αλβανία. Ο ίδιος κάλεσε τους επενδυτές να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Αλβανία, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι το κλίμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα είναι υπέρ των επενδυτών και θα υπάρχει αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης

Με Ιταλούς επενδυτές και επιχειρηματίες στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προς τους οποίους επισήμανε τις ευκαιρίες και τα μέσα που προσφέρει η Αλβανία. Ο ίδιος κάλεσε τους επενδυτές να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Αλβανία, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι το κλίμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα είναι υπέρ των επενδυτών και θα υπάρχει αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης.

«Στον τομέα της μεταποίησης, ετοιμάζουμε ακόμη ένα πακέτο με ειδικά κίνητρα. Επιθυμούμαι διακαώς να αναπτύξουμε αυτόν τον τομέα, διότι χρειαζόμαστε περισσότερες θέσεις εργασίας. Τον Απρίλιο η κυβέρνηση θα εγκρίνει το νόμο για τις ξένες επενδύσεις στην Αλβανία και ένα από τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργηθεί ένα παράθυρο για τους ξένους επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι θα θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, οι επιχειρηματίες θα εμφανίζονται σε ένα παράθυρο, όπου θα καταθέτουν την ιδέα τους και μετά θα παίρνουν τον δρόμο που ορίζει ο νόμος, για την ολοκλήρωση της επένδυσής τους» τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.