Ο Σέρβος Πρωθυπουργός Παραδέχεται πως η Έλλειψη Κρατικών Εγγυήσεων της Χώρας του Εμποδίζουν το Έργο του South Stream

Ο Σέρβος Πρωθυπουργός Παραδέχεται πως η Έλλειψη Κρατικών Εγγυήσεων της Χώρας του Εμποδίζουν το Έργο του South Stream
energia.gr
Τετ, 5 Μαρτίου 2014 - 18:52
Η έλλειψη κρατικών εγγυήσεων από μέρους της σερβικής κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι αποτελούν τροχοπέδη στην κατασκευή του αγωγού South Stream στη χώρα, ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μιλώντας σε ετήσια επιχειρηματική εκδήλωση ο Ντάτσιτς διερωτήθηκε «το ερώτημα είναι πώς να παρέχουμε κρατικές ενισχύσεις για την κατασκευή του σερβικού τμήματος του South Stream»

Η έλλειψη κρατικών εγγυήσεων από μέρους της σερβικής κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι αποτελούν τροχοπέδη στην κατασκευή του αγωγού South Stream στη χώρα, ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μιλώντας σε ετήσια επιχειρηματική εκδήλωση ο Ντάτσιτς διερωτήθηκε «το ερώτημα είναι πώς να παρέχουμε κρατικές ενισχύσεις για την κατασκευή του σερβικού τμήματος του South Stream».

Ερωτηθείς αν η κρίση στην Ουκρανία επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του αγωγού, ο πρωθυπουργός τόνισε το πρόβλημα έγκειται στη διάλυση του σερβικού κοινοβουλίου λόγω πρόωρων εκλογών (στις 16 Μαρτίου), γεγονός που ανέβαλε την ψήφιση νομοσχεδίων που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση του South Stream.