Στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Δύσης με έπαθλο την Ουκρανία μέσα στις διάφορες δηλώσεις και απειλές που ελέχθησαν,ελέχθη και μάλιστα δια στόματος Κερρι,και η απειλή οικονομικών κυρώσεων.

Στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Δύσης με έπαθλο την Ουκρανία μέσα στις διάφορες δηλώσεις και απειλές που ελέχθησαν,ελέχθη και μάλιστα δια στόματος Κερρι,και η απειλή οικονομικών κυρώσεων.

Δεν κατανοούμε γιατι πρεπει να τιμωρηθούν οι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας. Εάν η Αμερική παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία των Ρωσικών Επιχειρήσεων και ιδιωτών τότε τα Ρωσικά αντίποινα θα δημιουργήσουν τεράστιο θεμα. Οι Αμερικανικές εταιρίες απο την Chevron την Exxon και την Boeing εώς την Coca Cola την PepsiCo και τα Μ acdonald έχουν τεράστιες επενδύσεις και συμφέροντα στη Ρωσία που συνολικά κάνουν τζίρους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο ,ο οποίος τζίρος θα παγώσει επίσης απο τους Ρώσους. Οι Ρώσοι επίσης κρατούν σημαντικό πόσο αμερικανικών ομοσπονδιακών ομολόγων και μετοχές Αμερικανικών εταιριών,τιμολογουν δε τις εξαγωγές ενέργειας και πρώτων υλών σε δολάρια ,οι δε Αμερικανικές τράπεζες έχουν χρηματοδοτήσει με μεγάλα ποσά Ρωσικές εταιρίες και ειναι πολύ ενεργές στο χρηματιστήριο Μόσχας.

Τυχόν Ρωσικά αντίποινα οπως η έξοδος απο το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς,το πάγωμα των Αμερικανικών επενδύσεων στη Ρωσία και η μαζική πώληση Αμερικανικών τίτλων θα δημιουργούσε στις ΗΠΑ μια χρηματοοικονομική καταρρευση που η εύθραυστη Αμερικανική Οικονομία που μόλις ανακάμπτει απο την Κρίση δεν μπορεί να αντέξει.

Σε οτι αφορά την Ευρώπη ας αρχίσουμε απο την Γερμανία .

Η Γερμανία εισάγει το 35% της ενέργειας της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και 6000 γερμανικές εταιρίες εξάγουν στη Ρωσία, απο την Siemens που κατασκεύασε τον υπέρ ταχύ σιδηρόδρομο Αγίας Πέτρουπολης -Μόσχας και δίνει την τεχνογνωσία για την κατασκευή στη Ρωσία τουρμπινων παραγωγής ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο,την Β ASF που εκμεταλλεύεται μεταξύ αλλων δυο μεγάλες σιβηριακες πετρελαιοπηγές και συνεργάζεται με την Ρωσική Gazprom, οπως και η Preussag και άλλες ενεργειακές εταιρίες,οι αυτοκινητοβιομηχανίες με πρώτη την Volkswagen, οι φαρμακοβιομηχανίες της οπως η Stada Arzneimittel AG που εξάγει το 20% της παραγωγής της στη Ρωσία.

Η Γερμανία εξάγει το 32% των εξαγωγών της ΕΕ στη Ρωσία και ακολουθούν η Ιταλία με 10% και η Γαλλια με 9% . Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου διαπραγματεύονται οι σοβαρότερες Ρωσικές εταιρίες . Ακόμη και η Χωρα μας θα υποφέρει αν μπει φραγή στις βίζες οπως κάποιοι συζητούν.

Ποια Ευρωπαικη χωρα θέλει οικονομικές κυρώσεις; Η λαλίστατη Πολωνία που, αδαπανως για την ίδια,απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις δαπαναις των Ευρωπαίων Εταίρων της.

Η Κίνα στηρίζει τη Ρωσία και καιροφυλακτει διότι θα ειναι η μεγάλη ωφελημενη απο τυχόν Δυτικές Κυρώσεις

Η Ρωσία δεν ειναι Ιράν. Ειναι ισότιμο μέλος των 8 πλουσιότερων χωρών του κόσμου - G8- λογω του μεγέθους της Οικονομίας της και όχι διότι την εδεχθησαν ως χάρη

Τα μεγάλα κράτη δεν υιοθετούν την λογική του Ωριγενη για την ρύθμιση των μεταξύ τους διενεξεων και τα οικονομικά συμφέροντα ειναι πολύ μεγάλα για να θυσιαστούν για την Ουκρανία ή γιατι έτσι εισηγείται η Πολωνία.

Ο κύριος λογος ομως ειναι ο εξής:

Η Αμερική ορίζει την Πολιτικη της με βάση τα οικονομικά της συμφέροντα

Η Ρωσία ορίζει τα οικονομικά της συμφέροντα με βάση την Πολιτικη της

Στην αντιπαράθεση λοιπόν δεν ειναι ο Πούτιν που θα υποχωρήσει πρώτος.