Οι δημοτικές αρχές στη σερβική πόλη Sabac ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) παρέχει κεφάλαια για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας με αντικείμενο την κατασκευή μιας μονάδας θέρμανσης με καύση βιομάζας

Οι δημοτικές αρχές στη σερβική πόλη Sabac ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) παρέχει κεφάλαια για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας με αντικείμενο την κατασκευή μιας μονάδας θέρμανσης με καύση βιομάζας.

Όπως αναφέρει το SeeNews, ο σύμβουλος που ανέλαβε τη μελέτη θα πρέπει να ολοκληρώσει την εργασία σε περίπου τέσσερις μήνες. Στη συνέχεια η μελέτη θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την έναρξη των συνομιλιών με τις αρχές της πόλης, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, για τη χρηματοδότηση του έργου, σύμφωνα με δήλωση τ ου διευθυντή της EBRD για τη Σερβία, Matteo Patrone, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Sabac. Ο Patrone πραγματοποίησε την παραπάνω δήλωση κατά την υπογραφή της συμφωνίας χρηματοδότησης με την συμβουλευτική εταιρεία.