Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Ivan Mrkić, και ο πρέσβης της Ιαπωνίας στο Βελιγράδι, κ. Masafumi Kuroki, υπέγραψαν σήμερα συμφωνητικό που προβλέπει χορήγηση δωρεάς της Ιαπωνίας προς τη Σερβία σε 300 οικολογικά οχήματα, για ανάγκες του δημόσιου τομέα, συνολικής αξίας 3,57 εκατομμυρίων ευρώ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Ivan Mrkić, και ο πρέσβης της Ιαπωνίας στο Βελιγράδι, κ. Masafumi Kuroki, υπέγραψαν σήμερα συμφωνητικό που προβλέπει χορήγηση δωρεάς της Ιαπωνίας προς τη Σερβία σε 300 οικολογικά οχήματα, για ανάγκες του δημόσιου τομέα, συνολικής αξίας 3,57 εκατομμυρίων ευρώ. 

«Η Σερβία θεωρεί την Ιαπωνία έναν από τους πιο σπουδαίους εταίρους της, με τον οποίο συνδεόμαστε από τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας»,- είπε ο κ. Μrkić και εκτίμησε ότι η σημερινή δωρεά αυτής της χώρας προς τη Σερβία εμβάθυνε, σίγουρα, ακόμα περισσότερο την αμοιβαία συνεργασία και εδραίωσε ακόμα περισσότερο τις ήδη φιλικές σχέσεις ανάμεσα σε δύο λαούς και δύο χώρες. 

Στη συνέχεια, ο κ. Mrkić ανέφερε και ότι η Σερβία αναμένει επίσκεψη του ζεύγους του Ιάπωνα πρίγκηπα και της πριγκίπισσας, από την οικογένεια του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, πράγμα το οποίο θα αποτελούσε σύμβολο της περαιτέρω εμβάθυνσης των φιλικών δεσμών ανάμεσα σε δύο χώρες. «Η προστασία του ανθρωπίνου περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους προτεραιότητας της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Σερβία, με σκοπό να υποστηρίξουμε αυτή τη χώρα στις προσπάθειές της να έρθει πιο κοντά προς την ΕΕ»,- τόνισε με την ευκαιρία ο πρέσβης κ. Kuroki.

(balkans.com. 13/03/2014)