Νέο τέλος πρόσβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βουλγαρίας, ύψους 2,45 λεβ (1,25 ευρώ) ανά μεγαβατώρα, όρισε για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά ο ρυθμιστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας

Νέο τέλος πρόσβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βουλγαρίας, ύψους 2,45 λεβ (1,25 ευρώ) ανά μεγαβατώρα, όρισε για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά ο ρυθμιστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Οι παραγωγοί ενέργειας από λοιπές μορφές ΑΠΕ εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους πρόσβασης στο δίκτυο, διευκρίνισε η Κρατική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων.

Επίσης, δεν επιβάλλεται τέλος στους παραγωγούς ενέργειας από ΑΠΕ για πρόσβαση στα δίκτυα των τριών εταιρειών διανομής ενέργειας της χώρας ( CEZ Razpredelenie Bulgaria, EVN Bulgaria Elektrorazpredelenie και ENERGO- PRO).

Οι νέες τιμές αντικαθιστούν αυτές που επεβλήθησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 και οι οποίες είχαν κριθεί ανακλητέες από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας τον Ιούνιο του 2013.

Επίσης, η Ρυθμιστική Επιτροπή ενέκρινε σύστημα αποζημίωσης των τελών που καταβλήθηκαν βάσει της ανακληθείσας προηγούμενης απόφασης.