Το συντηρητικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κερδίζει με μεγάλη διαφορά τις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων. Με καταμετρημένο το 1/4 των ψήφων, το Fidesz (Ένωση Νεαρών Δημοκρατών) συγκεντρώνει ποσοστό 48,2%, η συμμαχία Σοσιαλιστών και αριστερών δυνάμεων 22%, ενώ το ακροδεξιό Jobbik επιβεβαιώνει τη δύναμή του, στο 21,64%
Το συντηρητικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κερδίζει με μεγάλη διαφορά τις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων.

Με καταμετρημένο το 1/4 των ψήφων, το Fidesz (Ένωση Νεαρών Δημοκρατών) συγκεντρώνει ποσοστό 48,2%, η συμμαχία Σοσιαλιστών και αριστερών δυνάμεων 22%, ενώ το ακροδεξιό Jobbik επιβεβαιώνει τη δύναμή του, στο 21,64%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Fidesz κερδίζει 134 από τις 199 έδρες του κοινοβουλίου, η Αριστερή Συμμαχία 39 και το Jobbic 26.

Νωρίτερα, τα πρώτα exit polls έδιναν για το Fidesz ποσοστό 48%, για την Αριστερή Συμμαχία 27% και για το Jobbic 18%.

Τα εκλογικά κέντρα για την εκλογή των 199 βουλευτών  έκλεισαν στις 19.00 τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας.

Μέχρι τις 16.30 ώρα Ελλάδας η συμμετοχή ανερχόταν στο 56,8%, λίγο μικρότερη μικρότερη σε σύγκριση με τη συμμετοχή την ίδια ώρα στις εκλογές του 2010.

«Γνωρίζω ότι είμαστε το φαβορί» είχε δηλώσει ο 50χρονος Ορμπάν στη διάρκεια της τελευταίας του προεκλογικής συνάντησης το Σάββατο.

Εφόσον το κόμμα του εξασφαλίσει εκ νέου την απόλυτη πλειοψηφία των δύο τρίτων, ο Ορμπάν θα μπορέσει να τροποποιήσει το Σύνταγμα της χώρας και να είναι για μια ακόμη τετραετία ο κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής στη χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων.