Πέντε έως έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισήλθαν στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Στο πρώτο όχημα κυματίζει η ρωσική σημαία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Περί τους δεκαπέντε ένοπλοι φορώντας ανόμοιες στολές μάχης χωρίς διακριτικά κάθονται στα οχήματα και χαιρετούν τον πληθυσμό. Εκτός από τη ρωσική σημαία, οι ένοπλοι είχαν την σημαία του «ανεξάρτητου Ντονέσκ» αλλά και κορδέλες με μαύρες και πορτοκαλί ρίγες, «σύμβολο» της απόσχισης από την Ουκρανία
Πέντε έως έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισήλθαν στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Στο πρώτο όχημα κυματίζει η ρωσική σημαία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Περί τους δεκαπέντε ένοπλοι φορώντας ανόμοιες στολές μάχης χωρίς διακριτικά κάθονται στα οχήματα και χαιρετούν τον πληθυσμό. Εκτός από τη ρωσική σημαία, οι ένοπλοι είχαν την σημαία του «ανεξάρτητου Ντονέσκ» αλλά και κορδέλες με μαύρες και πορτοκαλί ρίγες, «σύμβολο» της απόσχισης από την Ουκρανία.

Ένας εξ αυτών, μεταδίδει το Associated Press, υποστήριξε πως τα άρματα μάχης ήταν από τις ουκρανικές δυνάμεις και «αυτομόλησαν» στη φιλορωσική πλευρά. Oι φιλορώσοι ένοπλοι στο Σλαβιάνσκ τα υποδέχτηκαν με επευφημίες.Ξεχωριστές αναφορές θέλουν και το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του Ντονέτσκ να πέφτει στον έλεγχο φιλορώσων, ενώ το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για «εξαγωγή τρομοκρατίας».

Την ίδια ώρα, επτά τανκς με την ουκρανική σημαία κινήθηκαν στο Κραματόρσκ, νότια του Σλαβιάνσκ, με τις παράλληλες επιδείξεις δύναμης να συνθέτουν το σκηνικό της τετραμερούς συνάντησης στη Γενεύη την Πέμπτη.