Αναστέλλει η Ρωσία τη λειτουργίας των σταθμών μετάδοσης του αμερικανικού δορυφορικού σήματος GPS ως αντίδραση στις αμερικανικές κυρώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργόςΝτμίτρι Ρογκόζιν, η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίαςαπό την 1η Ιουνίου
Αναστέλλει η Ρωσία τη λειτουργίας των σταθμών μετάδοσης του αμερικανικού δορυφορικού σήματος GPS ως αντίδραση στις αμερικανικές κυρώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν, η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας από την 1η Ιουνίου, ενώ πρόσθεσε πως οι σταθμοί GPS στη Ρωσία θα κλείσουν εντελώς, εάν δεν προχωρήσουν ικανοποιητικά οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την εγκατάσταση των σταθμών αναμετάδοσης GLONASS (Globalnaya Νavigatsionnaya  Sputnikovaya  Sistema ή Global Navigation Satellite System) που αποτελεί  το αντίστοιχο «ρωσικό GPS».

Η κίνηση αυτή αποτελεί, επίσης, αντίδραση στην απόφαση της Ουάσινγκτον να αρνηθεί να χορηγήσει άδειες εξαγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που θεωρεί πως θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στο ρωσικό στρατό.

«Ανησυχούμε πολύ για τη συνέχιση της ανάπτυξης σχεδίων υψηλής τεχνολογίας σε συνεργασία με έναν τόσο αναξιόπιστο εταίρο όπως οι ΗΠΑ, η κυβέρνηση των οποίων πολιτικοποιεί τα πάντα» είπε ο Ρογκόζιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επίσης ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως η Μόσχα μελετά τη διακοπή των παραδόσεων των πυραυλικών κινητήρων NK-33 και RD-180 στις ΗΠΑ, εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.