Ορισμένοι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην Ιταλία επιλέγουν να απομακρυνθούν από τις εγγυημένες τιμές (FiT) και να προτιμήσουν τις συμβάσεις αγοράς ενέργειας (PPA), σηματοδοτώντας έτσι μια στροφή στον εγχώριο κλάδο.

Ορισμένοι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην Ιταλία επιλέγουν να απομακρυνθούν από τις εγγυημένες τιμές ( FiT) και να προτιμήσουν τις συμβάσεις αγοράς ενέργειας ( PPA), σηματοδοτώντας έτσι μια στροφή στον εγχώριο κλάδο.

Όπως δήλωσε ο Βαλέριο Σενατόρε, διευθυντής της Martifer Solar στην συγκεκριμένη χώρα, μιλώντας στο PV- Tech, υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ιταλία μια καλή αγορά για την λειτουργία φωτοβολταϊκών δίχως επιδοτήσεις. 

«Έχουμε κάποιους πελάτες που ήδη έχουν κατασκευάσει μονάδες και λαμβάνουν καλές ταρίφες από το τρίτο και τέταρτο Conto Energia και επιλέγουν να περάσουν στις συμβάσεις PPA. Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για την αγορά. Το μοντέλο PPA λειτουργεί πολύ καλά », τόνισε .

Ο ίδιος τόνισε ότι αναμένονται εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1 GW φέτος, ανάμεσά τους 300-400 MW δίχως επιδοτήσεις μετά τα τέλη Μαΐου, όταν και θα λήξει η περίοδος του πέμπτου Conto Energia

«Η αγορά στρέφεται προς την αυτοπαραγωγή και τα φωτοβολταϊκά σε στέγες, όπως είναι το νεότερό μας έργο για την ΙΚΕΑ. Υπάρχει μια καλή αγορά σε αυτόν τον τομέα σήμερα και στο μέλλον. Η δεύτερη αγορά που μπορεί να ξεκινήσει στην Ιταλία, ίσως φέτος, αλλά σίγουρα στις αρχές του 2015, είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων με συμβάσεις PPA», ανέφερε.