Φαίνεται ότι οι Εκλογές θα διεξαχθούν κατά το μάλλον και ήττον κανονικά με εμπλοκές μόνο στο 10% περίπου των Περιφερειών. Ο Λαός είναι κουρασμένος, ο κοινωνικός ιστός αποσυντίθεται και θέλει κατά το πλείστον Ειρήνη και ενωμένη Ουκρανία, με σοβαρότερη Κυβέρνηση, βέβαια, από τους τυχάρπαστους του Κιέβου

Φαίνεται ότι οι Εκλογές θα διεξαχθούν κατά το μάλλον και ήττον κανονικά με εμπλοκές μόνο στο 10% περίπου των Περιφερειών. Ο Λαός είναι κουρασμένος, ο κοινωνικός ιστός αποσυντίθεται και θέλει κατά το πλείστον Ειρήνη και ενωμένη Ουκρανία, με σοβαρότερη Κυβέρνηση, βέβαια, από τους τυχάρπαστους του Κιέβου.

Νικητής των εκλογών φαίνεται ότι θα είναι ο Ποροσένκο ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με τον Πούτιν και υποσχέθηκε μεγαλύτερη αυτονομία στις Ανατολικές Περιφέρειες έναντι ορισμένης Ρωσικής πολιτικής και οικονομικής ανοχής και κάποιας παράτασης ορισμένων Ουκρανικών οικονομικών υποχρεώσεων.

 

Όμως οι Ουκρανοί έχουν φτωχύνει πολύ, τα πρώτα μέτρα του ΔΝΤ, όπως ο ορισμός του κατώτατοι μισθού στα 80 Ευρώ περίπου μηνιαίως, μαζί με τη μεγάλη φυγή κεφαλαίων των ολιγαρχών, έχουν αυξήσει τη φτώχια στην ήδη πολύ φτωχή Ουκρανία, σε σημείο που ακόμη και ο "χρυσός δακτύλιος" του κέντρου του Κιέβου να έχει χάσει την λάμψη του. Η λιτότητα θα αυξάνεται και αν ακόμη λυθεί το πολιτικό, το οικονομικό θα είναι τεράστιο πρόβλημα για την Ουκρανία τον χειμώνα που έρχεται.

(www.kassandros.gr)