Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κλιμακώσουν το ταχύτερο τις κυρώσεις που επιβάλλουν σε βάρος της Ρωσίας ώστε να σταματήσει η ανάμειξη της χώρας αυτής στην Ουκρανία, που έχει ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της περιοχής, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην ΕΕ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τους δισταγμούς που έχουν επιδείξει ορισμένες κυβερνήσεις

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κλιμακώσουν το ταχύτερο τις κυρώσεις που επιβάλλουν σε βάρος της Ρωσίας ώστε να σταματήσει η ανάμειξη της χώρας αυτής στην Ουκρανία, που έχει ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της περιοχής, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην ΕΕ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τους δισταγμούς που έχουν επιδείξει ορισμένες κυβερνήσεις.

«Δεν θα έπρεπε να συμβιβαζόμαστε με αυτόν που επιτίθεται», δήλωσε ο Κονσταντίν Γελισέγεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Η ΕΕ δεν θα πρέπει να περιμένει έως ότου η Ρωσική Ομοσπονδία ξεπεράσει τις καινούργιες κόκκινες γραμμές. Οι Ρώσοι έχουν ήδη ξεπεράσει αρκετές».

Κάλεσε επίσης να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις όπως «το να αποκοπεί η Ρωσία από το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα», αλλά «επίσης» τη λήψη «δημιουργικών» μέτρων, όπως να αφαιρεθεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018 από τη Μόσχα, ή να μην επιτρέπεται στην κόρη του Ρώσου προέδρου να διαμένει στην Ολλανδία.

«Πρέπει να αιφνιδιάσουμε τη Ρωσία», είπε. «Όταν η Ρωσία εισβάλλει σε ουκρανικό έδαφος, θα είναι πολύ αργά για την επιβολή κυρώσεων… Αυτή είναι η στιγμή που η ΕΕ θα πρέπει να επιδείξει την ενότητά της και ότι η δέσμευσή της για την προάσπιση των ευρωπαϊκών αξιών δεν είναι απλά λόγια»