Την πρόοδο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στη Σερβία , καθώς και την ολοκλήρωση της κατασκευή της εγκατάστασης αποθήκευσης Banatski Dvor UGS που είναι μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συζήτησαν ο οι Αλεξάντερ Μεντβέντεφ , αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και ο Ντούσαν Μπαϊάτοβιτς , Γενικός Διευθυντής της κρατικής Σερβικής εταιρείας φυσικού αερίου, Srbijagas

Την πρόοδο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στη Σερβία , καθώς και την ολοκλήρωση της κατασκευή της εγκατάστασης αποθήκευσης Banatski Dvor UGS που είναι μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συζήτησαν ο οι Αλεξάντερ Μεντβέντεφ , αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και ο Ντούσαν Μπαϊάτοβιτς , Γενικός Διευθυντής της κρατικής Σερβικής εταιρείας φυσικού αερίου, Srbijagas.

Η συνάντηση έγινε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ 2014 στην Αγία Πετρούπολη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Balkans. com, Μεντβέντεφ και Μπαϊάτοβιτς συζήτησαν για την χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στη Σερβία , καθώς και την εν εξελίξει διαδικασία υποβολής προσφορών για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του σερβικού τμήματος. Επισημάνθηκε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και οι σχετικές συμφωνίες θα πρέπει να συναφθούν σύντομα .

Το έργο του αγωγού South Stream χαρακτηρίσθηκε ως Εθνικής Σημασίας για την Σερβία . Το έργο υλοποιεί η Ανώνυμη Εταιρεία South Stream Σερβίας (η Gazprom και η Srbijagas κατέχουν το 51 και το 49 τοις εκατό αντίστοιχα).