Σημαντικές επιτυχίες παρουσιάζει ο κλάδος παραγωγής ανταλλακτικών και τμημάτων αυτοκινήτων στην Βουλγαρία από το 2009 και μετά, με τις εξαγωγές να αποτιμώνται σε περίπου 400 εκατομμύρια Λέβα ετησίως (200 εκατ. ευρώ)
Σημαντικές επιτυχίες παρουσιάζει ο κλάδος παραγωγής ανταλλακτικών και τμημάτων αυτοκινήτων στην Βουλγαρία από το 2009 και μετά, με τις εξαγωγές να αποτιμώνται σε περίπου 400 εκατομμύρια Λέβα ετησίως (200 εκατ. ευρώ).

Ο αριθμός των εργοστασίων που παράγουν τα ανταλλακτικά και τμήματα αυτοκινήτων αυξάνει σε ολόκληρη τη Βουλγαρία , με συνολικά 50 εταιρείες του κλάδου να λειτουργούν σήμερα στη χώρα. 

Από τις εταιρείες του κλάδου, είκοσι - επτά είναι ξένες ενώ 22 τοπικές . Οι ξένες επιχειρήσεις προέρχονται από χώρες όπως η Γερμανία , η Γαλλία , το Βέλγιο , η Ιαπωνία , η Τουρκία , το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ οι οποίες έλκονται από χαμηλή φορολογία και το χαμηλό εργατικό κόστος , και το σταθερό εθνικό νόμισμα που συνδέεται με το ευρώ .

Η γραφειοκρατία και η ανεπαρκώς ανεπτυγμένη υποδομή , ωστόσο , εξακολουθούν να εμποδίζουν την περαιτέρω επέκταση στον τομέα .

Μια σειρά κατασκευαστών όπως η BMW , Mercedes , Audi , Ford , Volvo , Peugeot , Renault , Dacia και πολλοί άλλοι, παράγουν τμήματα των αυτοκινήτων τους στην Βουλγαρία. Ο κλάδος απασχολεί περίπου 20,000 άτομα.

(www.balkans.com)